TipsZes tips om het deze keer wél vol te houden:
  1. Begin pas met lijnen als je écht gemotiveerd bent. Halfslachtig beginnen lijdt maar tot mislukkingen. Twijfel je nog ? Wacht dan nog even tot je nog meer van die spekrolletjes baalt en er echt keihard tegenaan wilt.

  2. Hoeveel doorzettingsvermogen het ook vereist: langzaam afvallen is echt beter dan crashdiëten. Bedenk: de kilo's zijn er (meestal) ook niet in korte tijd bijgekomen. Door langzaam af te vallen, blijf je gezonder en energieker en heb je meer kans op blijvend resultaat.

  3. Maak foto's van jezelf en hang die op verschillende plekken in je huis. Zo confronteer je jezelf steeds met hoe je er niet langer uit wil zien. Of hang foto's op van vroeger, toen je nog op je ideale gewicht zat. Vooral een foto ophangen op de koelkast en op snoep- en voorraadkastjes !

  4. Vertel iedereen in je omgeving dat je serieus aan het lijnen bent. Vraag of ze je streng willen toespreken als je in hun bijzijn de fout in gaat.

  5. Zorg dat je je niet verveelt. Bedenk leuke dingen om te doen als afleiding. En verwen jezelf met andere dingen dan eten. Met een leuk truitje, een spannend boek, een dagje sauna of een zonnebankkuurtje.

  6. Zorg dat je contact hebt met anderen die ook aan de lijn doen. Ga samen met een vriend of vriendin een dieet volgen, word lid van Lijntje88. Gedeelde smart is halve smart !