Gebruikers reacties Weekmenu'sIn 4 maanden tijd, 22 kilo kwijt met het volgen van de weekmenu's

Hallo, ik wil me graag even voorstellen.
Mijn naam is Susan en ik woon in Heemskerk. Op 04-01-2012 was mijn eerste stap naar Lijntje88, onder leiding van Rosita. Ik vertelde haar dat ik diabetes 2 heb en naast medicijnen ook insuline gebruikte. Te weten vier keer per dag waarvan drie keer per dag kortwerkende insuline na elke maaltijd. En een keer per dag de langwerkende insuline voordat ik ga slapen.

Mijn oudste dochter Maaike attendeerde mij, via haar ben ik dus bij Lijntje88 terecht gekomen. Dat ik misschien wel van het gebruik van de insuline kan af komen wanneer ik zou gaan afvallen. Dit heb ik met mijn diabeet verpleegkundige besproken en zij beaamde dit dat het tot de mogelijkheid behoorde. We zijn inmiddels veertien weken verder en het afvallen gaat heel goed en wat voor mij het belangrijkste is dat ik alleen, naast de medicijnen, de langwerkende insuline gebruik, maar zoveel minder dan vroeger, en elke week dat moet minderen dat ik er in geloof dat het, als ik op mijn streef gewicht (gezonde gewicht) sta, het gebruik van de langwerkende insuline op 0 staat.

Als diabeet sta je ook onder controle van een Internist. Bij haar ben ik heel kort geleden geweest en ik vertelde haar dat ik 4 januari 2012 via Lijntje88 al zoveel was afgevallen en dat ik daar door overdag na de maaltijden GEEN insuline meer gebruikte en de langwerkende insuline aardig omlaag was gegaan. Ik kan jullie vertellen dat ze, en trots op me was, en dat ik dus bezig ben mijn eigen lichaam te genezen. Mijn nuchtere waarde is nu, zonder gebruik van de insuline op de dag hetzelfde gebleven als een half jaar geleden met gebruik van de insuline. Ik raad daarom aan, juist mensen met diabetici 2, kom ook naar Lijntje88.

__________________________________________________________________________

Mijn ervaring met Lijntje88

Ik, Irma Goverde, ben sinds mijn zwangerschappen flink aangekomen en had enorm veel last gekregen van mijn heup, knieën en enkels waar ik regelmatig door heen zwikte. Maar vond niet dat ik iets aan mijn gewicht moest doen. Ik liep heel veel achter de kinderwagen dus niet nodig, komt vanzelf wel goed dacht ik. Na een jaar of 3, een dochter en zoon rijker, was ik ook nog meer kilo’s rijker .

Ik kreeg weer vragen wanneer ik weer was uitgerekend omdat andere dachten dat ik wéér zwanger was, maar niet dus, ik was gewoon te dik maar het zat op mijn buik en heupen. Ik heb in wanhopige tijden zelf al modifast geprobeerd, pleisters om af te vallen !!!!!! hoe naïëf kan een mens zijn, speciale slippers met die punten waar je alleen maar zere voeten van kreeg en geen ons vanaf viel, brooddieet, etcetcetc. Alles om maar heel snel te kunnen afvallen en niets voor te hoeven doen. Ik zocht ook troost in eten, of ik nu blij of verdrietig was, maakte niet uit . Een moeder van school die al op Lijntje88 zat, vertelde over Lijntje88 en vroeg of ik een keer mee wilde met haar, want alleen ga je toch niet, dus toch maar gedaan.

Het concept van Lijntje88 is gewoon erg goed en goed vol te houden en voor iedereen wat, ook voor mannen. Elke week weer een ander praatje en een nieuw weekmenu die je elke week weer makkelijk kan aanpassen om je thuissituatie of werk via het kookboek met allerlei tips en adviezen. In het kookboek staan zoveel lekkere recepten die voor het hele gezin lekker zijn.
Toen ik een tijdje op Lijntje88 zat ben ik er achtergekomen dat ik verkeerd reageer op koolhydraten en suikers waardoor ik veel trek kreeg, heel erg moe van werd en heel vaak hoofdpijn had. Ik ben daar een tijdje mee gestopt en voelde mij veel sterker, afvallen ging beter.
Na een tijdje ben ik er ook bij gaan sporten en dat werkte nog beter. Ik viel van de 115 kilo af naar de 90 kilo, heel goed al natuurlijk maar nog steeds niet wat ik wilde bereiken, mijn streefgewicht. Ik heb 3 jaar geleden een hersenbloeding gehad en heb dus op het randje gelegen tussen leven en dood. Ik ben daar bewonderingwaardig, heel erg goed uit gekomen en heb er geen rest verschijnselen aan over gehouden, alleen een véél te hoge bloeddruk, waar ik al jaren last van heb gehad zeiden de artsen maar niets mee gedaan. Dus ik heb heel veel beschermengeltjes op mijn schouder gehad. En ben dus veel zuiniger op mijn lichaam geworden en realiseer mij elke dag dat ik maar 1 lichaam heb .

Toen Rosita eind vorig jaar vertelde over iets nieuws wat ze in januari mee van start gaat en wat ze zelf aan het doen was om te kunnen vertellen wat het doet in je lichaam, klonk dat voor mij als muziek in mijn oren. Het gaat over, Rosita, die zeer motiverend, begripvol, zit vol tips en adviezen, elke week weer opnieuw een mooi nieuw praatje, en ze weet je te motiveren dat je de komende ook weer je best ga doen. Alles duidelijk verteld en belangrijk waar het ook over gaat, ze neemt ook alle tijd voor je bij de weegschaal zodat je je verhaal kan vertellen waardoor het misschien net niet lukte deze week [als je dat hebt] .

Ook het feit dat het ook een positieve reactie heeft op een te hoge bloeddruk. Dat was voor mij de doorslag want een pilletje erbij elke keer of een 24 uurs kastje dragen is ook niet alles, met het risico om nog een hersenbloeding te kunnen krijgen. Elke maand voor controle bij de huisarts of nog vaker, om maar goed ingesteld te kunnen worden op de medicijnen. Ik ben 22 januari begonnen met de kuur en ik vind het een wondermiddel, je mag zoveel eten evengoed en lekker eten en je hebt totaal geen honger. Als je tegen mij vertel dat je een paar uur kan werken op een sinasappel had ik je voor gek verklaard, maar het is echt zo en ook echt totaal geen trek in iets, wonderlijk.
Wat ik ook zo goed vond met deze kuur is dat ik gewoon nachtdiensten bij de thuiszorg heb gedaan, gewoon ben blijven sporten 3x per week waarvan 2x spinning in de week en fitness 1x, en dan de energie die je ervan krijgt, je hebt zoveel energie die je kwijt moet, is dat mijn huis nog nooit zo schoon is geweest, ik bleef maar soppen. Kreeg complimenten van mijn zoon en man over hoe lekker schoon alles was en dat zij niets meer hoefde te doen. Elk lichaam is anders dat is natuurlijk ook zo maar wat het bij mij heeft opgeleverd is dat ik van de 90 kilo nu naar mijn streefgewicht heeft gebracht.
Ik ben ook nog op vakantie geweest en ben toen ook nog afgevallen, ja wel 2 kilo, dat is mij nog nooit overkomen. Ik had ook alles zoveel mogelijk meegenomen wat ik mag eten om mezelf te beschermen om maar niet de verkeerde dingen te moeten gaan eten in Tjechië. Fruit en rauwkost was volop te verkrijgen dus dat was heerlijk, vaak die lekkere salade gemaakt die bij de kuur hoort met bleekselderij en appel enzo, HEERLIJK .

Maar wat voor mij nog véél belangrijker is, is dat mijn bloeddruk nu perfect is, dat mijn BMI flink gedaald is en en dat mijn VETPERCENTAGE ook flink is gedaald. Allemaal heel positieve werkingen door de kuur. En wat ik ook heerlijk vind is de complimenten die ik van iedereen op de sportschool, familie en vrienden, buurtjes, medelijners krijg is geweldig,dat is echt kicken omdat ze zien hoe je loopt te stralen en heel erg goed voel en ook qua omvang enorm veel ben afgevallen niet alleen op de weegschaal.

Uiteindelijk heb ik eind oktober mijn streefgewicht gehaald en dat was zo geweldig dat ik daar wel een paar traantjes om heb gelaten, en ook gedeeld heb met mijn mede lijn vriendinnen van de donderdagochtend groep, ik heb dat natuurlijk ook gevierd met alle dames van de donderdagochtend groep bij mij thuis, had slingers opgehangen met het gewicht wat ik woog 75 kg en gezellig gevierd met een hapje en drankje. Ik werd verwend met leuke, mooie kado’s van iedereen, lieve kaarten erbij, heel feestelijk.

Ik ben van maat 54/56 en positiemode naar de 44 / 42 gegaan. Iedereen was zo blij voor mij en ook de steun die je van de lijnvriendinnen krijg als het een keer niet ging of als het juist heel goed ging. Die steun heb je allemaal nodig anders red je het niet hoor, als je denk ik heb geen club nodig. Het is en een stok achter de deur, gezellig met mede lijners praten en steun zoeken en elkaar helpen, tips doorgeven, elke week een ander praatje van Rosita waar je elke keer weer mee aan de slag kan en dan de weeklijst die je mee krijg een lekker recept of nieuwe tips. En natuurlijk een lekker bakkie koffie of thee erbij om gezellig bij te praten en lachen met de dames van de club. Ik sport nog steeds elke week 2/3 keer en neem alle dingen die ik mag eten mee waar ik ook naar toe ga en het belangrijkste de fles water of het nu koud of warm is.

Nu ga ik nog 1 ding doen en dat is een foto-shoot laten maken door een professinele fotograaf, inclusief make-up en haarstijlist, ergens in februari, heb ik van mijn man gekregen omdat hij zo trots is op wat ik bereikt heb de afgelopen 3 jaar tot aan mijn streefgewicht. En dat is echt de kroon op het afvallen en de kilo’s die ik kwijt ben in de afgelopen jaren. Als iemand mij in geen tijden gezien heeft dan herkennen ze mij niet meer, zo ben ik positief veranderend en ook mijn hele lijf is veranderd, vooral mijn bovenbenen die slanker zijn geworden en ik heb weer een taille.

Ik voel mij nu zeer vrouwelijk, nu ik weer een gewone maat kleding aan kan en ook getailleerde jurkjes en t-shirts die mijn mooie figuur tekent en ook nu ik mooie laarzen met een hak erbij aankan .

Groetjes Irma

__________________________________________________________________________

In de trein op weg van school naar huis werd ik geconfronteerd met mijn spiegelbeeld in het raam van de trein. Een fractie van een seconde herkende ik mijzelf er niet in. “Help, zie ik er echt zo uit, wat een kolossaal lijf”!

Daarbij kampte ik met wat lichamelijke ongemakjes. Pijntje hier, steekje daar en vaak last van blaasontstekingen. Bij de internist moest ik op de weegschaal en bleek ik 12 kilo zwaarder te wegen dan ik zelf had gedacht. De maat was vol. Er moest wat gebeuren. Mijn conditie was ronduit slecht. Traplopen stelde ik uit en van het stukje naar mijn werk fietsen raakte ik buiten adem. ’s Avonds lag ik als een aangespoelde walvis op de bank te walgen van mezelf. Ik raakte het ook zat dat mensen tegen mij zeiden: “Jij denkt dat je dik bent maar… “. Ik dacht het niet alleen maar het was ook zo. Ook de opmerking dat dik zijn bij mij past kon ik niet meer horen. Lief bedoeld maar dik was helemaal niet wat ik wilde zijn. Zeker niet omdat ik mij hierdoor ongezond, onzeker en futloos voelde.

Al vanaf de pubertijd heb ik een haat-liefde verhouding met eten. Ik heb veel meegemaakt tijdens mijn jeugd en eten zorgde voor troost en veiligheid. Gelukkig heb ik alle nare ervaringen een plek kunnen geven maar er was altijd wel iets waardoor ik in mijn oude gedrag viel, ETEN ! Ik heb al vele pogingen gedaan om af te vallen. De ene meer succesvol dan de ander maar nooit bleef ik op gewicht.

Afgelopen 4 jaar heb ik een deeltijd HBO opleiding gedaan, naast mijn werk en gezin, waar ik in augustus voor geslaagd ben. De opleiding bracht veel drukte en stress met zich mee maar was ook een gezellige tijd (bitterballen en bier na schooltijd in de kroeg tegenover school). Het gevolg was dat ik bijna 5 kilo per studiejaar ben aangekomen. In mijn werk heb ik vaak te maken met groepen mensen die ik dan ook moet toespreken. Ik was mij dan heel bewust van mijn omvang en dit had invloed op mijn zelfvertrouwen en op mijn functioneren.

Ongeveer 15 jaar geleden was ik al bij Lijntje88 en was daar goed afgevallen. Toen ging het nog ‘maar’ om 15 kilo overgewicht en binnen afzienbare tijd had ik mijn streefgewicht bereikt. (nu gaat het om 35 kilo). Grootste fout die ik toen gemaakt heb is om niet meer naar Lijntje88 te gaan. In april besloot ik dat ik mij weer zou aansluiten bij Lijntje88 omdat het mij al een keer eerder gelukt was om bij deze club goed en verantwoord af te vallen. Geen excuses meer van eerst op vakantie, verjaardag vieren, opleiding afsluiten. Het was genoeg geweest.

Nu, een half jaar verder, ben ik bijna 25 kilo afgevallen en mijn man, die gezellig met mij mee deed, 16 kilo. Ik voel mij een ander mens. Geen lichamelijke klachten meer, beweeg me vrij, heb meer zelfvertrouwen en bergen energie. En wat is het fijn om weer op de ‘normale- maten-afdeling’ kleding te kunnen kopen! Stuk voordeliger ook.

Wat mij zo goed bevalt aan Lijntje88 zijn de begeleiding en de weekmenu’s. Zeker in het begin heb ik heel streng de weekmenu’s aangehouden. Nu weet ik wat ik wel en niet kan eten en stel ik mijn eigen menu’s samen en gebruik de menu’s nu om ideeën op te doen. De recepten in het boek zijn heerlijk en zeker geen straf. Ik heb ook niet het idee dat ik aan de lijn doe. Als ik een keer een ‘slechte’ dag heb gehad doe ik een correctiedag. Collega’s kijken ‘jaloers’ naar me als ik komkommer en tomaat op mijn broodje heb. Ik eet nu van een bord met mes en vork en niet meer uit mijn broodtrommel achter mijn bureau. Ik neem nu de tijd om te eten. Het werkt aanstekelijk. Ik zie collega’s nu ook bakjes met rauwkost meenemen en we lunchen steeds vaker gezamenlijk.

In het begin heb ik er veel bij gewandeld. Nadat ik 12 kilo was afgevallen ben ik gaan ‘hardlopen’. Ik probeer dit 3 keer per week te doen. De steun en aanmoedigingen van Rosita motiveren mij om het vol te houden ook als het resultaat eens tegenvalt. Bovendien heeft ze goede tips. Meestal heb ik geen tijd om na het wegen een kopje koffie te blijven drinken en om te luisteren naar het praatje maar ik kan mij voorstellen dat het fijn is om met ‘lotgenoten’ je dieetavonturen te delen (en er ook eens flink om te lachen).

Nog 10 kilo te gaan en heb er alle vertrouwen in.

S.B.

__________________________________________________________________________